ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ

Λένε ότι όταν ξεπεράσει κανείς τα όρια του στο stress, ή θα πάθει καρκίνο, ή θα πάθει ψωρίαση. Το να πάθει ψωρίαση είναι προτιμότερο, από το να πάθει καρκίνο. Είναι μια κατάσταση ευκολότερα αντιμετωπίσιμη, μόνο που αισθητικά, είναι συχνά αποθαρρυντική.

Μη φοβάστε την ψωρίαση. Θέλει να σας πει, ότι το συκώτι σας φόρτωσε πολύ με τοξίνη από τροφές, οινοπνευματώδη, ή ακόμη και από δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα κι ότι τώρα, πρέπει να αναλάβετε δράση χωρίς περιστροφές και χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Είχε πιθανόν προηγηθεί ξηροδερμία, φαγούρα ή άλλες δερματικές ενοχλήσεις, που δεν τους δώσατε την πρέπουσα σημασία. Αυτή είναι τώρα μια τρανταχτή προειδοποίηση, ότι αν θέλετε να συνεχίσετε την επίγεια ζωή σας ομαλά, πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας όπως του αξίζει.

Χρησιμοποιείστε γαϊδουράγκαθο και ραδίκι για αποτοξίνωση του συκωτιού, ξεφορτωθείτε το θυμό σας, εφαρμόστε αφρόλουτρα και κρέμες που περιέχουν γάλα γαϊδούρας για τοπική περιποίηση των προσβεβλημένων περιοχών. Το γάλα γαϊδούρας είναι ευεργετικό, σχεδόν για όλα τα δερματολογικά προβλήματα. Χρησιμοποιήστε το άφοβα.

Στις πιο επίμονες περιπτώσεις, ένα μίγμα ελαίου jojoba + αιθέριων ελαίων, μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ακόμη βοηθούν τα θαλάσσια μπάνια και φυσικά, η αλλαγή τρόπου ζωής προς το υγιεινότερο.

Αποφύγετε κορτιζονούχες κρέμες και άλλα χημικά που κρύβουν, αλλά και δεν θεραπεύουν το πρόβλημα.

Προτιμήστε φυσικές λύσεις. Μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι καλύτερα, χωρίς ρίσκο, χωρίς παρενέργειες και για πάντα. Εννοείται βέβαια, ότι δεν πρέπει να επανέλθετε στις συνήθειες που σας οδήγησαν στο να ασθενήσετε.

Με φροντίδα και ενδιαφέρον

Γιάννα Ρουσοδήμου

Ολιστικός Φαρμακοποιός – Life Coach